Universele energiemeting - Boviswaarde

Een manier waarop we kwaliteit van energieën kunnen meten is met de Bovis schaal. Deze schaal is ontwikkeld door twee Franse wetenschappers, Bovis en Simoneton. Boviswaarden kunnen worden gemeten met een pendel of Biotensor. We drukken het uit in Boviseenheden BE.

Een plaats heeft een Boviswaarde maar een product ook. Dit is vergelijkbaar met het trillingsgetal van een materie of van kleuren. Zoals elk product of voorwerp een kleur heeft, zo heeft het ook een trillingsgetal. Wanneer een plaats een hogere trilling heeft dan 6.500 Bovis verschaft deze ons energie en zorgt voor een perfect evenwicht. Een plaats die lager trilt zal ons langzaam verzwakken. Zo geldt dit ook voor voedingsmiddelen. Schijn kan soms bedriegen. Een mooie glimmende appel kan toch een lage Boviswaarde hebben waardoor hij energetisch niets toevoegt aan ons lichaam. Vlees heeft een waarde van 6.500 direct na de slacht maar verliest daarna heel snel zijn waarde. Na het braden of koken van vlees is de waarde nog slechts 3.000 tot 4.000 Bovis en dus ontkrachtend.

Gebleken is dat de meethode in een getal een complete informatie over het product geeft, namelijk de energetische waarde. Deze waarde is nog veel sterker dan welk keurmerk ook. Het geeft ook direct informatie over onder andere versheid. De schaalverdeling loopt van 1-10.000 Bovis waarbij vanaf 6500 als opbouwend voor het lichaam wordt gezien. De Boviswaarde kan niet boven 10.000 uitkomen, wanneer dit het geval is spreken we van geheel andere waardes.

Proeven bij aardbeien geven in stappen een verhoogde Boviswaarde. Hierbij zijn de verschillen tussen de reguliere teelt en de biologische teelt te zien evenals het verschil tussen biologisch en bewuste teelten. Momenteel hebben we een Boviswaarde van 9200-9400 op een aardbeienbedrijf in Rijsbergen (Zundert). Bij beoordeling van de aardbeiden staan de keurmeesters de handen af te likken. Bovendien is de houdbaarheid bijzonder goed. De producten zijn zoet en erg smakelijk. Voor de (vaktechnische) pers bestaat er een mogelijkheid te gaan proeven. Momenteel staan er nog meer projecten op stapel om in een getal de totale informatie weer te kunnen geven.

Opmerkelijk is dat we na vele proeven ontdekt hebben dat genetisch gemanipuleede producten een lage, soms zelfs negatieve, Boviswaarde ebben en ontkrachtend werken. Dit geldt ook voor de producten die door genetische manipulatie zijn geproduceerd, zoals sommige voedingsmiddelen.

Kijk voor meer informatie ook bij de Energie Box Bovis!!

Bestellen producten / reserveren cursussen: www.steffreriks.nl


Stef Freriks is gespecialiseerd in probleemoplossingen voor zowel mens, dier als gewas. Alles is energie en die kan positief uitpakken maar ook (heel) verkeerd. Onderzoek van energie maakt duidelijk dat ziekten bij mens, dier of gewas in duidelijke mate ook energetisch van oorsprong zijn.

H.S. Freriks

Contact formulier

0412-457444